1. Vreau ca partenerul meu sa se simta liber liber sa faca ceea ce isi doreste, nu sa se simta constrans sa imi faca pe plac.
2. Oricat de mult mi-as dori un lucru, si oricat de indreptatit m-as simti, nu as impune partenerului sa faca ceva ce nu isi doreste.
3. Vreau ca partenerul sa fie doar al meu.
4. As putea avea o discutie sincera cu partenerul despre atractiile noastre pentru alte persoane.Cooperare
58%

Cand cooperez cu ceilalti scopul meu in relationare este sa descopar pe ce domenii putem coopera, adica ce anume avem in comun. Restul le voi lasa deoparte.

Consecinte: Relatiile bazate pe cooperare si compatibilitate sunt placute si relaxante. Descoperirea continua a celuilalt este principalul meu scop, precum si oferirea ajutorului ca celalalt sa devina cat mai independent, puternic si fericit. Increderea si invulnerabilitatea relatiei sunt doar consecintee faptului ca tratez interesele partenerului ca si cum ar fi ale mele, si a preocupararii mele ca momentul prezent sa fie cat mai placut pentru amandoi. Cand asta se intampla in fiecare moment petrecut impreuna, partenerul isi va dori in mod natural compania mea, fara presiuni sau obligatii. In momentele cand ne dorim lucruri diferite avem libertatea sa facem ceea ce ne dorim - iar aceasta libertate ne face sa ne intoarcem cu recunostinta de ficare data cand descoperim ca ne dorim acelasi lucru. Asta inseamna compatibilitate si cooperare reala.

Profit personal
37%

Raportarea prin profit se refera la intentia de a exploata maximal orice situatie sau relatie. Acest lucru duce la preocuparea pentru viitorul relatiei (ca sa imi asigur profitul) si lipsa de preocupare pentru placerea relationarii in prezent. Astfel voi face sacrificii, compromisuri si voi incerca sa obtin angajamente tocmai pentru ca sa imi protejez investitia in viitor.

Consecinte: Preocuparea cu profitul in relatie va duce la angajamente rapide (atunci cand ma consider castigat din schimb) si la relatii conflictuale si tensionate, datorita argumentarilor si negocierilor continue prin care incerc sa extrag maximul de beneficii (fortandu-l pe celalalt sa imi faca pe plac prin invinovatire). Cand urmaresc profitul maximal orice tehnica de manipulare este permisa iar victimizarile, invinovatirile, amenintarile si reprosurile sunt la ordinea zilei.